IMG_7044_resize-2

Vašem detetu

Priuštite

Učimo

kroz zabavu i igru

Hajde da se družimo!

Pridružite nam se!

Stručno osoblje

garantuje

zdravo odrastanje!

Program rada

Ritam dana u Predškolskoj ustanovi “Lunja i Maza” predstavlja raspored dnevnih aktivnosti dece, kojim se predviđaju sve aktivnosti, slobodne i usmerene kao i obroci dece. Vremenski i sadržajno su izbalansirani- na nedeljnom nivou se planiraju usmerene aktivnosti dece, osmišljavaju teme koje će se provlačiti kroz čitav dan mališana.

Usmerene aktivnosti planira vaspitač, odnosno medicinska sestra-vaspitač u skladu sa predškolskim programom, kao i uzrastom dece, ali i svakim pojedinačnim detetom. Nama je DETE prioritet, njegov psihofizički razvoj i napredak.

Slobodne aktivnosti dece se odvijaju u vreme predviđeno za slobodnu igru deteta- ono samostalno bira igračku ili igru koju želi, ali uz nadzor i usmeravanje vaspitača u svakom trenutku.

Obroci su izbalansirani i osmišljeni od strane nutricioniste specijalizovanog za dečiju ishranu, i predviđeni su dva u toku dana, kao i dve užine.

Deca se ne rukovode časovnikom- već redosledom aktivnosti u toku dana. Zato je veoma važno da postoji saradnja između porodice i vrtića, i da se sličan ritam dana poštuje i kod kuće.

Aktivnosti koje se u predškolskoj ustanovi organizuju se dele na slobodne i usmerene. Za vreme slobodnih aktivnosti deca se igraju sa čim god požele, i biraju aktivnosti po svojoj želji, uz nadzor vaspitača. Usmerene aktivnosti jesu aktivnosti koje organizuje i izvodi vaspitač, a koje su po planu za određeni uzrast. Usmerenim aktivnostima se razvijaju svi aspekti ličnosti, preko socijalnih veština, motorike, krupne i sitne, pojam o brojevima,relacijama, a sve to po utvrđenom redu i rasporedu. U našem vrtiću su planovi vaspitača uvek dostupni- na oglasnoj tabli, kako bi ste Vi, kao roditelji uvek imali informacije o radu i predviđenim aktivnostima u vaspitnoj grupi Vašeg deteta!

 

 

Vesela družina

Lunja i Maza

Režim aktivnosti

Režim dnevnih aktivnosti dece

Mini Galerija

 • Duša se leči kada ste među decom. (Dostojevski)

 • Najlepši dar, to je igra. (Andrić)

 • Svi cvetovi budućnosti su u semenu sadašnjosti. (Kineska izreka)

 • Vaspitavanje dece je posao u kome moramo znati kako da trošimo vreme da ga ne bismo izgubili. (Žan-Žak Ruso)

Poslednje vesti

Bezbednost dece kao imperativ
Bezbednost dece kao imperativ
Bezbednost dece tokom igre je najvažnija. Mi...
Dečja nedelja
Dečja nedelja
U našem vrtiću delili smo sreću... Igrali...
Dobrodošli u bajku "Lunja i Maza"
Dobrodošli u bajku “Lunja i Maza”
Ne, ne mislimo na popularan crtani film....
Sve vesti

Radno vreme

The Title

07:00 - 17:00

* Deca su slobodna u vreme ručka od 12:00 do 12:30

The Title

Rodjendaonica i igraonica

* Radimo cele nedelje i vikendom!

Drugi o nama

 •  Zadovoljna sam brigom koju vode o mom detetu, najvažnije mi je da dolazi srećan iz vrtića, i da se vrlo brzo adaptirao na vaspitača i ostalu decu.

  Dragana Veljić, majka trogodišnjeg dečaka

 • Mnogo je napredovala i naučila brojne recitacije u vrtiću. Uvek ih recituje pred prijateljima i rodbinom, zaista se primećuje rad sa decom.

  Miloš Vojnović, otac devojčice predškolskog uzrasta

 • Odvajanje od malog deteta je uvek bolno, kako za dete tako i za roditelje. Kod nas je bilo vrlo malo suza prilikom odvajanja, a mi kao roditelji smo sigurni da je dete zdravo, sito i zbrinuto.

  Milana Mijatović, majka devojčice u jaslenoj vaspitnoj grupi